El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí es torna a sumar, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Les activitats se centraran dissabte 18 de maig, amb un programa d’actes que començarà a les 10:30 i s’allargarà fins a la matinada. Totes les activitats seran gratuïtes.

A partir de les 10:30 del matí, el MVR obrirà les portes en una de les jornades amb més activitats de l’any. L’exposició “Plàstic” comissariada per Núria Vila, és el pal de paller del Dia Internacional dels Museus d’enguany. De fet, dissabte és una bona oportunitat per poder fer una visita guiada a l’exposició de la mà de la seva comissaria, a les 12:30h pels matiners i a les 20h pels que s’apropin al museu a la tarda.

També al voltant del plàstic girarà el cinefòrum que s’ha programat a les 17h, amb la pel·lícula-documental Out of plastic, de LineHadsbjerg. El documental, que explora les profunditats del mar mediterrani, ofereix un espai per a la reflexió entorn de l’impacte del plàstic en les nostres vides i en l’entorn natural i mostra la necessitat de respondre a l’amenaça de la contaminació plàstica.

Els plats forts de la jornada arriben a la nit, amb el concert de Koko-jean&TheTonics, amb un repertori que combina soul, blues y rock dels anys 50 amb toc de funk.A més, a partir de les sis de la tarda, s’habilitarà un espai gastronòmic que comptarà amb foodtruck i un espai on s’oferiran vins DO Conca de Barberà i cerveses artesanes.

Les activitats familiars inundaran també el MVR

La programació familiar al museu és un altre dels al·licients de la jornada. A les 11:30h del matí hi haurà el taller familiar de reciclatge creatiu Donem vida al plàstic a l’hort del museu. Es tracta d’un taller participatiu, a càrrec de l’Aresta Educació, on es repassen els hàbits diarisper tal de disminuir el consum de plàstic. El taller continua amb la reutilizació d’envasos de plàstic com a torretes per fer planter de verdures de temporada i proximitat i esqueixos de plantes medicinals.

També en la programació familiar, a les sis de la tarda, es representarà l’espectacle infantil Pomelo, un elefantet rosa amb ulls molt oberts!, de Judit Farrés. L’obra tracta del viatge del petit elefant rosa a través d’experiències i sentiments. Les famílies també tenen a possibilitat de gaudir d’una visita dinamitzada a les set de la tarda i a dos quarts de 10 de la nit.

ÀUDIO: La directora del MVR, Gemma Carbó, diu que dies com aquests serveixen per “convertir els espais en llocs més amables”.

Programa especial de l’Espluga FM Ràdio

Durant la tarda l’Espluga FM Ràdio, amb l’Espluga Audiovisual, també oferirà un programa especial des del Museu de la Vida Rural centrat en aquest Dia Internacional dels Museus. Serà a partir de les 18.30 h i estarà presentat pel periodista Jordi Robert.

Entre d’altres continguts, es farà una tertúlia en directe per parlar dels equipaments culturals a les zones rurals. Comptarà amb les veus del director del Serveis Territorials del Departament de Cultura de Tarragona, Jordi Agras, del Damià Amorós del Museu de Poblet i membre de la junta de l’Associacio de Museòlegs de Catalunya i de la directora del MVR, Gemma Carbó.