La DO Conca de Barberà té nou president des d’aquest dilluns. Es tracta de Bernat Andreu Ribó, del Celler Carles Andreu, i fins ara membre de la junta d’aquest organisme.

Andreu (Montblanc, 1984) sempre ha estat vinculat en les feines de la vinya i del celler familiar. Al voltant dels 22 anys d’edat exerceix durant dos anys com a bodeguer a Alemanya. El 2010 torna a la Conca de Barberà, i s’incorpora al Celler Carles Andreu. Inicialment com a bodeguer, però també realitza els estudis de Sommelier al CETT de Barcelona i comença a treballar també en l’àmbit de la comercialització i la representació dels vins i caves del celler.

El nou president ha comentat a l’EFMR que és un projecte “continuista” respecte el de Mariona Rendé. Ha dit que cal seguir promocionant la marca DO Conca de Barberà i el trepat, “un estil de vi concret”.

ÀUDIO: Bernat Andreu diu que cal seguir promocionant la DO Conca de Barberà

Aposta per l’enoturisme

Fa unes setmanes, s’ha posat en marxa la nova Ruta del Trepat amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Bernat Andreu també ha dit que s’ha d’apostar per l’enoturisme, però que la DO ha de fer una tasca “d’acompanyament” amb altres agents del territori perquè “és promoció pels nostres vins i promoció per la comarca”.

ÀUDIO: Bernat Andreu diu que cal seguir treballant amb l’enoturisme

Dilluns ha tingut lloc la dissolució de la junta antiga i ha pres possessió la nova junta rectora. Bernat Andreu pren el relleu de Mariona Rendé a la presidència en la constitució d’aquesta nova junta. Rendé ha estat al capdavant de la DO Conca de Barberà quatre anys, liderant i impulsant iniciatives que han contribuït a incrementar notablement el seu prestigi.

La candidatura d’Andreu ha estat la única que s’ha presentat i s’ha escollit per unanimitat. Una nova junta on també hi haurà Mariona Rendé com a vocal.