Som Espluga ha presentat dissabte al migdia el programa electoral que es divideix en tres grans blocs. Territori és el primer, el segon engloba esports, cultura i entitats i finalment economia i turisme. Entre les propostes, hi ha la intenció de redactar plans estratègics de desenvolupament de cada àmbit, per exemple, redactar el Pla Local d’Habitatge, crear un pla d’actuació d’arranjament de camins rurals o dissenyar el Pla Estratègic de Turisme.

El cap de llista, Josep Maria Vidal, ha insistit en què “hi ha d’haver un canvi, no un recanvi”, tot recordant l’acte de divendres a la nit de Junts per l’Espluga: “ahir al vespre us van explicar el passat, nosaltres venim a explicar el futur”. Vidal ha subratllat que “és un projecte global amb la vista llarga” i que el motiu principal és “frenar l’envelliment i el despoblament que pateix l’Espluga avui en dia”. “Que hi hagi més gent jove, més famílies”, ha afegit.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal explica que presenten “un projecte global”

Pla Local d’Habitatge

Els onze membres de la llista han desgranat abans els eixos principals del document. La número dos, Aida Morgades, ha insistit en el Pla Local d’Habitatge com una “eina per definir polítiques d’habitatge”. Ha aprofitat per recordar que aquesta proposta ja l’han portat dues vegades a ple aquesta legislatura, però que l’equip de govern els hi ha “tombat”.  També volen fer un cens d’habitatges buits i rehabilitar els pisos de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per fer habitatge social.

ÀUDIO: Aida Morgades explica les propostes en matèria d’habitatge

Josep Maria Vidal també ha dit que algunes de les propostes del 2015 s’han portat al ple, s’han aprovat, però no s’han tirat endavant, “quina validesa té això?”, s’ha preguntat. “Treballarem des del primer dia perquè es reverteixi la situació actual”, ha insistit.

Finalment, els onze candidats han signat un codi ètic on es comprometen a “defensar la regeneració democràtica”, a “vetllar pel bon ús dels béns públics gestionats”, a fer públiques les retribucions dels càrrecs electes o a què una persona no ocupi més de vuit anys consecutius el mateix càrrec de govern. Per acabar, Josep Maria Vidal ha tornat a recordar que ells deixaran governar la llista més votada.