L’alcaldable d’Espluga Viva, Jaume Vendrell, ha manifestat la voluntat de fer un referèndum perquè els espluguins puguin decidir si s’utilitza l’aigua de l’Ebre. Ho ha dit en una entrevista a Tac 12 on també ha assegurat que ells aposten per fer un embassament amb l’aigua del Francolí a la Creu de l’Horta i aturar el projecte.

Cal recordar que el Consorci d’Aigües de Tarragona va confirmar al febrer que les obres per la connexió de l’Espluga de Francolí a l’aigua de l’Ebre començaran aquest mateix any. Les executarà l’Ajuntament de l’Espluga amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua i serviran per potar l’aigua de l’Ebre des del terme municipal de Montblanc fins la captació de l’Espluga. Per això però s’hauran d’expropiar diferents terrenys en tot el recorregut.

Vendrell ha denunciat que “hi ha interessos i uns metres cúbics que es paguen i no es gasten” i que és per això que es vol portar l’aigua de l’Ebre a l’Espluga.

ÀUDIO: Jaume Vendrell diu que hi ha interessos en l’arribada de l’aigua a l’Espluga

L’aigua de l’Ebre es podrà distribuir a la indústria local i en cas de sequera i previ avís, a la població pel consum de boca.