El Consell Comarcal de la Conca de Barberà obsequiarà aquest divendres a la tarda el secretari de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Caffarel, fins el passat mes de desembre. Serà reconegut amb la menció de serveis distingits en els Premis d’Honor del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Caffarel ha estat 38 anys secretari de l’Espluga i ara, l’administració local, vol fer-li aquest reconeixement. Ha assegurat que ha estat una “sorpresa perquè la tasca administrativa és una feina molt burocràtica”.

ÀUDIO: Caffarel diu que rep el guardó amb sorpresa

Josep Maria Caffarel ha conegut a tots els alcaldes d’ençà del primer ajuntament democràtic, “amb tots he tingut una magnífica relació”, ha subratllat i ha destacat “la dedicació” de tots ells. Anecdòticament, ha recordat que el seu primer nomenament per l’Espluga va ser el dia del cop d’Estat, el 23-F.

També ha reconegut que els primers anys, amb la Transició, “la situació va ser difícil” i que “es va improvisar” i calia “acabar amb certes praxis”. D’altra banda, ha dit que encara “queda molt recorregut per fer, sobretot en matèria de finançament”. Caffarel ha assegurat que els últims anys “hi ha molt de control i pressió amb el dèficit públic”.

ÀUDIO: Caffarel comenta que s’ha de millorar el finançament dels ajuntaments