Els amants del motociclisme tenen una cita a l’Espluga de Francolí el cap de setmana del 18 i del 19 de maig, quan se celebrarà el Campionat d’Espanya i de Catalunya d’Enduro. Organitzat pel Moto Club Francolí, dissabte a les 20.30 h es farà el súper test nocturn al camp de tir del Riu sec, l’endemà, a partir de les 09 h, tindrà lloc la cursa al Motoparc Francolí. En total hi participaran uns 200 pilots.

ÀUDIO: El president del Moto Club Francolí, Quim Morgades, explica les previsions de participació

L’Espluga ja va acollir el Campionat de Catalunya d’Enduro, però fins ara mai havia organitzat el d’Espanya. El dissabte al vespre, una trentena de pilots professionals faran dues voltes cronometrades on hauran de superar diferents obstacles.

Presentació del Campionat d’Espanya d’Enduro (Foto: Tac12)

La prova de diumenge serà un ral·li d’uns 70 quilòmetres per volta, “bastant dur, bastant tècnic”, ha explicat el president del Moto Club Quim Morgades. També ha dit que amb la calor del maig, “la cursa serà més dura” i que els pilots professionals estaran unes set hores sobre la moto. Diumenge també es farà una prova cronometrada al camí de la Cometa. El centre neuràlgic se situarà a la plaça del Casal.

Morgades ha valorat molt positivament el fet d’organitzar la prova, tenint en compte que “sempre tenim molts problemes a l’hora d’organitzar les carreres perquè ens trobem en un lloc protegit com el PNIN de Poblet”. D’altra banda, el president ha assegurat que Espanya és un dels referents en l’àmbit mundial de l’enduro.

ÀUDIO: Quim Morgades valora positivament el fet d’acollir el campionat