Esquerra Republicana de Catalunya amb Emma Pérez de número u i Junts per Vallclara, amb l’actual alcalde del municipi, Rossend Roig, es disputaran l’alcaldia del poble. Els republicans es presenten per primera vegada amb la marca d’ERC, mentre que a Junts li preocupa el relleu polític.

Rossend Roig és el candidat de Junts i fa dotze anys que és alcalde. Ara li preocupa el relleu i Roig ha dit que treballarà per això, per buscar un substitut i per “implicar el jovent”.

ÀUDIO: Roig es mostra preocupat pel relleu polític

Junts per Vallclara també vol renovar la xarxa d’aigües del poble i apostar pel patrimoni. duen en cartera fer un parc-jardí a l’església romànica, ara en ruïnes, que es troba situada al costat del cementiri vell.

Les últimes tres eleccions, una candidatura alternativa a CiU es presenta als comicis. Fins ara s’havien dit Endavant Vallclara, fruit d’un acord municipal. Enguany, per primera vegada, concorren les eleccions amb el nom d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Emma Pérez ha explicat que volen “regenerar el municipi”, els preocupa l’envelliment de la població i volen que vingui gent jove. Per exemple, impulsaran una borsa d’habitatge amb les cases buides. També volen apostar pel paisatge, el turisme o la cultura. També porten al programa fer una depuradora d’aigües residuals.

ÀUDIO: Pérez comenta que impulsaran una borsa d’habitatge