El cicle de debats Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 arriba a la seva sisena edició i, per celebrar-ho, s’ha envoltat de personalitats de renom del món del vi, el territori i del desenvolupament local.  Seguint el format d’anys anteriors, es duran a terme fins a tres debats amb l’objectiu de reflexionar sobre el món rural, l’energia, el canvi climàtic i l’enoturisme.

ÀUDIO: Leandre Romeu de la Conca 5.1 explica el cicle de debats

L’estrena del cicle Visions 5.1 serà dissabte dia 11 de maig a les 18:00 h al Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí. Sota el títol de “Ruralitats” María Sanchez, Pili Sanmartín, Mireia Font, Gemma Flores Pons, Pebbels Gimenez, Jordi París, Gemma Carbó i Montserrat Serra debatran sobre la realitat dels territoris rurals i les estratègies per dinamitzar i valoritzar tot el que neix d’aquests entorns.

ÀUDIO: Leandre Romeu diu que la temàtica de les ruralitats està a l’ordre del dia

El Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí també acollirà el segon debat d’aquest cicle, que es durà a terme divendres 31 de maig a les 19:00 h. Assumpta Farran, Ferran Civit, Anna Perez Català, Carme Sala, Maria Crehuet i Josep Espluga seran els ponents d’“Energies”. Una jornada que versarà sobre les alternatives energètiques, el medi ambient i el canvi climàtic.

“Enoturismes” és el títol escollit pel debat que tanca la sisena edició de Visions 5.1 i que se celebrarà el divendres 21 de juny a les 19:00 h a la Sala de les Corts Catalanes del Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc. Lluís Tolosa, Eva Vicens, David Jobé, Judith Cortina, Míriam Clotet, Isabel Veà, Ester García i Marta Domènech seran els encarregats d’explicar de quina manera podem atraure visitants i generar economia local a les zones productores de vi i gastronomia.

El cicle Visions 5.1 compta amb el suport de Vermuts Miró i la col·laboració del Museu de la Vida Rural, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc i l’Ateneu Cooperatiu del Camp. L’establiment oficial és el Sant Francesc Restaurant de Montblanc.