L’equip de l’Espluga FM Ràdio ha arribat a un acord amb les quatre candidatures que concorren les eleccions municipals del 26 de maig a l’Espluga de Francolí per eliminar els blocs electorals en la cobertura informativa dels comicis. Aquest fet garantirà que l’emissora pugui treballar i vetllar per la pluralitat, la qualitat, el rigor i la imparcialitat de la informació.

Aquest dimarts al vespre, el Pla de cobertura per a les eleccions municipals del 26-M del 2019 de l’Espluga FM Ràdio va ser aprovat per unanimitat pel Consell d’administració de la ràdio pública i la principal novetat respecte altres comicis, és la supressió dels blocs.

L’Espluga FM Ràdio ha proposat prescindir dels blocs electorals, oferint una alternativa que establirà i ordenarà les informacions segons el criteri professional periodístic. D’aquesta forma es garanteix que les notícies tinguin una durada d’acord amb el pes informatiu que els professionals, a partir de criteris periodístics, creguin que mereix.

La cobertura informativa anirà a càrrec dels professionals de l’emissora. Aquesta proposta ha estat acceptada per totes les candidatures. Un fet sense precedents que  l’equip de l’Espluga FM Ràdio i de l’Espluga Audiovisual valora molt positivament i agraeix l’esforç a totes les formacions polítiques.

Només s’aplicaran els blocs electorals en la cessió gratuïta d’espais publicitaris, de manera que es repartirà el temps proporcionalment segons el percentatge de vots de les eleccions municipals del 2015. A tall d’exemple, Som Espluga tindrà més minuts que Nova Espluga.

Debat i entrevistes als alcaldables

L’Espluga FM Ràdio arrenca aquest cap de setmana la programació especial de les eleccions amb el suport de l’Espluga Audiovisual. Diumenge a les 12 del migdia, coprodueix el debat en directe amb Tac12 amb els quatre candidats a l’alcaldia. Serà al Teatre del Casal, en un acte obert al públic. S’emetrà a les 16.30h i les 20.30h a televisió. Tac12 també emetrà entrevistes als candidats l’11 de maig (Espluga Viva) i el 16 de maig (Junts per l’Espluga i Som Espluga) a partir de les 20.30h.

L’Espluga FM Ràdio emetrà la darrera setmana de campanya una entrevista cada dia a les vuit del vespre amb un dels candidats. Dilluns 20, Francesc Sánchez encetarà l’espai de vint minuts, conduït pel periodista Gerard Bosch. Dimarts 21 serà el torn de Jaume Vendrell d’Espluga Viva, dimecres 22 continuarà Jordi Torre de Junts per l’Espluga de Francolí i Som Espluga amb Josep Maria Vidal, tancarà la ronda dijous 23. Totes les entrevistes es podran recuperar en format vídeo i àudio a les xarxes socials i al portal web efmr.cat/eleccions.

Durant la campanya, els professionals de l’emissora cobriran els actes de tots els partits. La ràdio també emetrà en directe un parell d’actes de Som i de Junts i un d’Espluga Viva i de Nova Espluga. Les cròniques de tots els actes es podran seguir a efmr.cat/eleccions.

Les eleccions municipals a la Conca de Barberà

Els equips de Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio produiran un programa especial el dia 18 de maig a les 12 h dedicat a les eleccions municipals al conjunt de municipis de la Conca de Barberà. El programa servirà per repassar les candidatures dels diferents municipis i donar visibilitat a aquells pobles que no disposen d’emissora local. A més a més, l’Espluga FM Ràdio publica cada dia una notícia al portal web recollint les propostes de les candidatures dels municipis de la comarca.

26-M La jornada electoral

El 26 de maig, durant tota la jornada electoral, l’Espluga FM Ràdio emetrà butlletins informatius a cada hora. A les 12 h, es farà un programa especial en directe des de davant del col·legi electoral de l’Espluga per explicar el que ha donat de si fins llavors la jornada, conduït pel periodista Òscar Palau.  A les 13 h i a les 19 h, l’informatiu comarcal també es farà des de la seu electoral.

Tac12 oferirà butlletins informatius cada dues hores, a partir de les 14h, amb connexions des de tots els municipis, i un programa especial a partir de les 20h, amb connexions també des de l’Espluga i Montblanc.

A les 20h també començarà l’especial de la nit electoral de l’EFMR des del mateix col·legi electoral de l’Espluga. Presentat pel periodista Arnau Martínez, se seguirà l’escrutini i els resultats i s’allargarà fins que s’acabi el recompte i es parli amb els candidats a l’alcaldia. També es donaran en directe els resultats dels municipis de la Conca.

A més a més, s’ha creat una web específica per a les eleccions: EFMR.cat/eleccions. D’altra banda, l’Espluga FM Ràdio utilitzarà l’etiqueta #EFMR26M per seguir totes les informacions relacionades amb les eleccions municipals a l’Espluga i a la Conca de Barberà a les xarxes socials.