Tres joves estrangers no acompanyats, els denominat MENA, s’han empadronat a l’Espluga de Francolí. el lloc de residència que s’ha fet constar és l’Alberg Jaume I, on estan allotjats. D’aquesta manera, des de la Fundació Diagrama, qui gestiona la tutela dels nois, esperen que s’agilitzin els processos administratius.

Qui s’ha fet responsable d’ells és la cap dels serveis territorials de Benestar Social i Família de Tarragona. Només quedava aquest punt per solucionar, qui es feia càrrec de l’empadronament. Dels tres joves, el govern del Marroc ja ha confirmat l’edat i la procedència d’un.

Ara, la Fundació Diagrama treballa perquè els nois entrin a un pis tutelat. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha assegurat que la fundació “se sent còmode aquí” i que volen buscar habitatges al mateix municipi o a la zona.

ÀUDIO: David Rovira explica que s’està treballant en els pisos tutelats