Montblanc ja té apunt el programa d’actes de les Festes de Sant Maties 2019, que tindran lloc del 17 al 19 de maig. El principal reclam serà el concert de l’orquestra Treu-li la Pols al teu Instrument amb la Judit Nedderman, que tindrà lloc el dissabte 18 de maig al vespre a l’antiga església de Sant Francesc amb entrada gratuïta.

L’orquestra i la cantautora fa mesos que assagen conjuntament per oferir aquest concert únic que s’estrena a Montblanc. La festes, però, arrencaran divendres amb la presentació d’un llibre sobre la Cucafera que han elaborat des d’Aprodisca. El mateix divendres ja hi haurà la primera sortida del seguici festiu.

El dia gran serà dissabte, amb l’actuació també del seguici al migdia. També serà el dia en que els Amics dels Gegants de Montblanc comencin els actes dels seus 25 anys d’història. De fet, la tradicional trobada gegantera serà molt més gran, tindrà lloc entre dissabte i diumenge, i servirà també per estrenar els nous vestits i remodelació dels gegants Els Veguers de l’entitat.

També dissabte el Museu Comarcal de la Conca de Barberà se suma a la Nit dels Museus, que coincidirà amb les festes de Sant Maties, i tornarà a obrir les seves portes de nit amb activitats musicals i poètiques.

Diumenge, d’altra banda, també tindrà lloc la cercavila del seguici infantil, que tornarà a tenir el seu espai propi al programa d’actes. Tot plegat s’acabarà amb un espectacle infantil el mateix diumenge.