Esquerra Republicana de Catalunya amb Cristina Potau al capdavant i Junts per Vimbodí amb Joan Canela són les dues candidatures de Vimbodí i Poblet per al pròxim 26 de maig. Vimbodí és un feu convergent important amb majories absolutes. El 2011 CiU va aconseguir sis regidors i ERC tres, el 2015, amb la pèrdua de població, l’Ajuntament es va conformar de només set regidors. CiU no en va perdre cap, però els republicans van passar de tres a un.

Junts per Vimbodí i Poblet ha presentat una llista renovada tot i que el número u, Joan Canela, ha assegurat que el projecte és “continuista”. De fet, l’actual alcalde, Joan Güell i l’anterior, Lluís Grau, tanquen la llista de manera simbòlica. Canela va ser el segon el 2015 i durant aquesta legislatura ha sigut regidor.

Joan Canela ha explicat que volen apostar pel turisme rural. En aquesta línia, pretenen millorar l’entrada per Lleida al municipi per fer-la “més atractiva” i impulsar que Vimbodí sigui un dels “motors de la comarca” juntament amb Montblanc, l’Espluga i Sarral.

ÀUDIO: Joan Canela explica que volen renovar l’accés al municipi per Lleida

D’altra banda, Junts per Vimbodí vol acabar d’arranjar els carrers del nucli antic del municipi, un projecte que han iniciat aquesta última legislatura. Finalment, Canela ha assegurat que volen continuar “potenciant” la festa del Vitrum i el Museu del Vidre.

Els republicans també concorreran els comicis. Ramon Maria Caixal és l’únic regidor d’ERC ara mateix. A la candidatura d’enguany ocupa el segon lloc, qui va primera és Cristina Potau. La cap de llista ha dit que volen acabar amb el “tarannà d’aquesta dreta passada de moda, inamovible i inflexible”, referint-se al govern actual convergent. Cristina Potau ha insistit en què cal donar pas a “noves maneres de fer”.

ÀUDIO: Cristina Potau diu que cal donar pas a “noves maneres de fer”

ERC també vol dinamitzar econòmicament el municipi i repoblar-lo. Per això, faran “una bona política d’habitatge”, ha dit Potau. Volen que els propietaris amb immobles a Vimbodí tinguin bonificacions per llogar els habitatges.