Llorac compta amb tres candidatures cara les eleccions municipals del 26 de maig. Rosa Maria Aymerich encapçala la d’ERC, Núria Trujillo la del PSC i Jordi Canela la de Junts per Llorac. Jordi Canela no ha volgut atendre l’Espluga FM Ràdio. Pel que fa als socialistes, l’EFMR s’ha posat en contacte amb el partit, però des de l’agrupació no han volgut facilitar el contacte. Des de l’emissora lamentem els dos fets perquè impedeix exercir correctament el dret a la informació.

Així doncs, l’alcalde actual, Santiago Trilla, no serà el pròxim batlle del municipi. Sempre s’havia presentat amb Convergència i Unió i ara, el cap de llista de Junts és Jordi Canela amb una llista renovada. Només repeteix Marta Díaz.

Esquerra és la primera vegada que es presenta als comicis municipals i Rosa Maria Aymerich, la número u, ha dit que demanen «més participació del poble en les decisions de l’ajuntament i més transparència«. En  aquesta línia, volen que l’ajuntament estigui obert diàriament amb un horari fix per millorar la comunicació amb els habitants.

ÀUDIO: Rosa Maria Aymerich diu que volen millorar la participació i la comunicació

També volen «treballar per la qualitat de vida del poble» i frenar el despoblament.  En una altra línia, la alcaldable ha assegurat que  volen recuperar diverses fonts naturals i manantials del terme municipal. D’altra banda, volen situar «Llorac al mapa» impulsant el turisme sostenible i rural».