El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat la relació de guardonats amb els Premis d’Honor de la Conca de Barberà. El Museu de la Vida Rural ha estat reconegut amb la distinció d’honor pels 30 anys de la seva creació i “en reconeixement a la tasca que està portant a terme per preservar i difondre el patrimoni etnològic i els valors del món rural català”. També rebrà aquesta distinció l’Associació Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca l’any que celebra el 60è aniversari.

ÀUDIO: La directora del MVR, Gemma Carbó, ha valorat el guardó

El secretari Josep Maria Caffarel de l’Espluga fins el passat mes de desembre, serà reconegut amb la menció de serveis distingits, igual que la Comissió del Centenari de Ramon Muntanyola per la difusió de la figura del prevere. Aquest guardó també el rebran la Revista La Segarra que celebra els 40 anys de la primera publicació, els historiadors i divulgadors Joan Fuguet i Carme Plaza de Barberà de la Conca i el també historiador Ramon Viñas de Montblanc.

Entre d’altres, es dona el diploma de reconeixement comarcal als Amics dels Gegants de Montblanc, a la Cooperativa Vinícola de Sarral o a construccions Teixidó Garrell. El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper divendres, dia 10 de maig, a les set de la tarda, a l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc.

Aquesta és la quarta edició dels premis comarcals. Les persones i entitats guardonades han estat presentades a la convocatòria pels ajuntaments i entitats de la comarca. Les candidatures han estat avaluades per una Comissió formada per representants de tots els grups polítics amb representació al Consell Comarcal.