El Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat candidatura en nou dels vint-i-dos municipis de la Conca de Barberà, quatre de les quals són llistes fantasma. Els candidats de Forès, les Piles, Senan i Pontils.

Gabriel Muniesa és militant del PSC de Tarragona i vinculat amb el moviment veïnal de la ciutat. Muniesa es presenta però, per Forès.  La cap de llista de les Piles, Carme Cabré, va ser regidora de l’Ajuntament de Tarragona als anys 80 i 90. Ella mateixa, el 2015 es va presentar per la Figuera, al Priorat.

L’Espluga FM Ràdio també ha pogut confirmar que la candidatura per Senan amb Domingo Martínez, és fantasma, igual que la de Pontils amb  Antonio Pablo Figuerola.

Els motius de les llistes fantasma són diversos, principalment comptar vots per aconseguir representació als consells comarcals i a la Diputació de Tarragona. En aquests ens supramunicipals, tant fa si s’ha aconseguit regidor o no, el que compta són el còmput total de vots de cada partit.

Aquesta «estratègia» va ser més descarada el 2015 quan el Partit Popular va concórrer a les eleccions amb fins a vuit llistes fantasma a la comarca, enguany però, no n’ha presentat cap a la Conca.

D’aquesta manera, les candidatures socialistes «reals» a la comarca són les de Joan Manel Cabello per Montblanc, la de Núria Miguel a Llorac, Ángel Subirana a Passanant i Belltall. També és verídica la candidatura de Manuel Moncayo per Savallà del Comtat, de fet, Moncayo ja s’ha presentat les dos darreres eleccions en aquest municipi. També repeteix com a cap de llista Artur Miró a Vilanova de Prades.

D’altra banda, a l’Espluga de Francolí, la candidatura d’Espluga Viva és un acord municipal amb els socialistes, encara que no fan cap referència en el nom. El cap de llista és Jaume Vendrell.

Val a dir que l’Espluga FM Ràdio s’ha posat en contacte amb el PSC perquè facilités els contactes dels candidats, però la formació política no ha atès la demanda. Des de l’emissora lamentem aquest fet perquè impedeix exercir correctament el dret a la informació.