Ple Medieval a l’Església de Sant Miquel (Imatge: Setmana Medieval de Sant Jordi)

Montblanc ha celebrat, aquest dissabte 4 maig, el Ple Medieval a l’església de Sant Miquel, en el marc de la XXXII Setmana Medieval. Un ple on, tradicionalment, es reconeix la tasca d’algú o d’algun col·lectiu. En aquest cas, el plenari ha aprovat, que Sant Jordi torni a esdevenir copatró de Montblanc, juntament amb sant Maties i la Mare de Déu de la Serra.

Segons menciona la Setmana Medieval, les cròniques antigues apunten que el patró de Catalunya ja ho era de la vila medieval, juntament amb 7 més. Fins que arran d’una plaga de llagosta el 1687 es va erigir com a patró Sant Maties. Així doncs la vila ducal de Montblanc tindrà com a patrons Sant Maties, la Mare de Déu de la Serra i Sant Jordi.

Ple Medieval a l’Església de Sant Miquel (Imatge: Setmana Medieval de Sant Jordi)

En el Ple Medieval també s’ha aprovat que les Festes de la Mare de Déu de la Serra se celebrin cada deu any, en lloc dels vint-i-cinc actuals. L’últim cop que es van celebrar les Festes de la Mare de Déu de la Serra van ser l’any 2016.