Aquest dissabte 4 de maig es commemorarà els 75 anys de la restauració de la imatge i de l’ermita de la Mare de Déu dels Torrents. Serà a les sis de la tarda a la parròquia de Vimbodí amb un acte litúrgic presidit per l’abat de Poblet, Octavi Vilà. Després de l’eucaristia, la comissió de les Quinquennals presentarà el cartell de les festes d’enguany.

A partir d’aquí, s’iniciaran una sèrie d’activitats fins els dies de la festivitat. Per exemple, al maig es farà un concurs de dibuix escolar i al juny un concert del Cor Vivace a l’ermita. Els dies forts arribaran al setembre, del 7 al 9 quan se celebraran les Quinquennals. A més a més, des de fa unes setmanes, han obert una botiga al carrer Major de Vimbodí amb marxandatge de la festa.

Carme Puig de la comissió organitzadora, ha assegurat que ara els veïns ja estan treballant per la festa amb reunions per decidir com engalanaran els carrers. “ara ja es comença a veure moviment de la gent que ja fa preparatius”, ha dit Puig.

ÀUDIO: Carme Puig explica que els veïns ja estan treballant per les Quinquennals

Patrimoni Festiu de Catalunya

El passat mes de febrer, el Departament de Cultura de la Generalitat va reconèixer la singularitat i el valor patrimonial de les Festes Quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet. D’aquesta manera, s’ha inclòs la celebració al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya, sent la primera festa de la Conca de Barberà que està en aquesta llista.

Les Quinquennals tenen l’origen l’any 1944 quan l’arquebisbe de Tarragona, Benjamín de Arriba y Castro va coronar la Mare de Déu. Cada 8 de setembre se celebra la diada i des del 2009 és copatrona de la vila. Els anys que acaben en 4 i en 9, els veïns i veïnes omplen de guarniments els carrers i places del poble amb catifes de flors. Els actes més destacats són les processons d’anada i de tornada de la verge des de l’ermita fins al poble.