La Fundació Siurana que havia de convertir l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí en una casa de colònies abandona la iniciativa després de més de 3 anys de tràmits.

La Fundació Siurana ha decidit deixar la gestió de l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí perquè el projecte ha acabat sent administrativament i econòmicament inviable, segons ha explicat Robert Vendrell, responsable Servei de Colònies de Vacances de la Fundació Siurana.

L’Arquebisbat de Tarragona va encarregar la gestió de l’Ermita a la Fundació Siurana i, just fa dos anys, l’entitat posava sobre la taula el projecte tècnic per convertir les instal·lacions en un espai pel lleure.

En aquest temps, la fundació ha desenvolupat diverses tasques de manteniment a l’espera de poder executar la reforma integral de l’espai. Les complicacions sorgeixen, principalment, perquè l’Ermita es troba dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i són diversos els departaments de la Generalitat que hi intervenen, tenint en compte també que les instal·lacions serien receptores de grups d’infants i joves. Tot plegat demana uns requisits més exigents dels que la fundació havia previst inicialment.

La Fundació Siurana tanca la carpeta de la casa de colònies a l’Espluga, però deixa la documentació a disposició de l’Arquebisbat. Amb el canvi de rumb d’aquest projecte, l’Ermita de la Santíssima Trinitat queda ara sense gestors a l’espera que la institució eclesiàstica adopti una nova solució.