Tres candidatures a Passanant i Belltall es disputaran l’alcaldia del municipi el pròxim 26 de maig. D’una banda, l’actual alcaldessa,Maria Carmen Amenós, repeteix com a cap de llista de Junts per Passanant i Belltall i de l’altra, Magí Ninot encapçala la llista de Som Comalats – Federació d’Independents de Catalunya. També es presenta el PSC amb Ángel Subirana.

Junts per Passanant i Belltall la conformen quatre persones, dues de les quals viuen al poble i les altres dues, no. “Així tenim diferents visions del que es pot fer”, ha dit Amenós. L’actual alcaldessa ha destacat l’experiència que tenen després d’haver governat els últims anys. Preguntada pels projectes que tenen entre mans, la cap de llista ha subratllat que el que cal és “mantenir el que tenim” ja que en municipis petits “viure no és fàcil” i cal vetllar per les persones que hi viuen dia a dia.

ÀUDIO: Maria Carmen Amenós de Junts per Passanant i Belltall explica el projecte de la seva candidatura

D’altra banda, la FIC es torna a presentar en aquest municipi amb una llista totalment renovada. És per això que Miriam Berengué, la número dos, ha dit que poden aportar “innovació i una altra manera de fer diferent”. Berengué ha destacat que cal millorar la comunicació entre l’ajuntament i els ciutadans i que ells apostaran per una major transparència. El seu programa té quatre eixos principals: la cultura amb un centre d’interpretació del municipi, l’economia que recolzi el món rural i el vinculi amb el turisme, renovar el POUM i millorar l’atenció a les persones.

ÀUDIO: Miriam Berengué de a FIC explica el projecte de la seva candidatura

Finalment, Ángel Subirana és l’únic candidat del PSC. L’EFMR s’ha posat en contacte amb ell i el seu partit, però des de l’agrupació no han volgut facilitar el contacte. Des de l’emissora lamentem aquest fet perquè impedeix exercir correctament el dret a la informació.