Una de les novetats principals de la Setmana Medieval d’enguany és la renovació de l’espectacle dels jocs medievals que portarà per nom ‘Justa i honor’. A més a més, estrenarà el Pont Vell com a nou espai escènic. La nova producció mantindrà l’essència del torneig medieval, però comptarà amb un eix narratiu i més teatralització. Comptarà amb una única sessió el dissabte 4 de maig a les 22 h amb 900 localitats.

La coordinació i la decoració del nou espectacle va a càrrec de la família reial de l’any passat. Jordi Margalef, un dels responsables de la nova producció, ha assegurat a l’EFMR que aquest espectacle té una «valor afegit». Joan Roig, l’altre coordinador, ha explicat que compta amb «un component dramàtic molt important». Els guionistes han apostat per la recreació històrica, assessorant-se d’historiadors locals i recerques.

ÀUDIO: Joan Roig explica que el nou espectacle té un valor afegit.

Els assistents podran gaudir com sempre de lluites entre cavallers, però hi haurà un fil narratiu, «hi ha un per què lluiten i un drama que enganxarà molt a la gent, amb un final que no deixarà indiferent a ningú», ha dit Jordi Margalef, «no només serà un torneig», ha afegit Joan Roig.

L’espectacle compta amb 200 actors i aquest dijous a la nit faran el primer assaig general al Pont Vell. Roig ha destacat que el nou emplaçament és un «escenari natural».  Per l’alcalde, Josep Andreu, aquest acte és “un bateig de foc” per tal de calibrar si el Pont Vell és un lloc adequat per fer activitats d’aquest tipus. Tot i això, el viaducte encara no està restaurat.

ÀUDIO: Josep Andreu diu que serà un «bateig de foc»