La cooperativa de Montblanc ha celebrat una assemblea general extraordinària per dissoldre’s de manera definitiva. L’any 2011 l’Ajuntament va comprar l’edifici de la cooperativa per valor de 840.000 euros, deixant gairebé a zero el deute de l’entitat, que des de llavors va deixar la seva activitat.

Uns anys després, però, calia formalitzar la seva dissolució i tornar als socis part dels diners de les darreres collites. De fet, el deute amb els socis era de 114.000 euros, però només es podran pagar 28.000, que són els que l’entitat té ara mateix al banc, si bé l’any 2011 ja se’n van tornar prop de 30.000. A l’assemblea d’aquest dimarts es van repartir els diners i es va aprovar dissoldre l’entitat, un pas amarg pels seus responsables. Joan Pubill, fins ara president de l’entitat, actuarà també com a liquidador de la cooperativa. “És un pas molt agre. A casa meva van portar les escriptures per fer-la i jo ara hauré de signar per desfer-la, això sap molt greu”, explica. 

L’alcalde, Josep Andreu. també va participar a l’assemblea, per explicar com l’Ajuntament va decidir jugar un paper actiu en aquesta situació i evitar problemes més greus. Ara, ja com a propietaris de l’edifici, continuaran fent inversions. Amb la compra de la cooperativa es va instal·lar l’agrobotiga i després l’oficina de turisme. Ara el següent pas serà restaurar la teulada. “Esperem poder fer una nova inversió de 800.000 euros amb ajudes per poder restaurat l’edifici”, explica l’alcalde. 

Després de l’assemblea, el següent pas serà eliminar la cooperativa del registre, acabant així amb una de les entitats històriques de la vila, creada el 1916, i que va ser clau per l’economia del territori després de la fil·loxera.