L’alcalde de Blancafort, Magí Baltà, de les últimes quatre legislatures no repeteix com a número u d’ERC al municipi i Enric Paris és el cap de llista per als pròxims comicis. Paris ja acumula però, dotze anys com a tinent d’alcalde del poble. És la única llista que s’ha presentat i, per tant, Paris serà el pròxim alcalde de Blancafort. L’alcaldable ha definit la llista com a «jove i renovada», però també «continuista» respecte el govern actual. Magí Baltà és el primer suplent de la candidatura.

Com a candidatura porten al programa construir una depuradora al municipi. Està projectada per al 2022 i Paris ha assegurat que ja han tingut contacte amb l’Agència Catalana de l’Aigua. També ha avançat que els pròxims mesos se signarà un conveni entre l’ACA, l’Ajuntament de Blancafort i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per iniciar la construcció de la depuradora.

ÀUDIO: Enric Paris explica el projecte de la depuradora

Lloguer d’habitatges socials per a joves

Un altre projecte principal serà el lloguer d’habitatges socials per a joves. L’Ajuntament de Blancafort va adquirir fa uns mesos un immoble que haurà de reformar per tal d’oferir quatre pisos de lloguer social a joves que vulguin instal·lar-se al municipi. Una vegada elaborat el projecte, la pròxima legislatura l’hauran de tirar endavant.  

L’edifici el van comprar als Cellers Domenys per 60.000 euros. Aquest magatzem el dividiran en quatre pisos de 60 metres quadrats cadascun. Quan estiguin reformats, es llogaran a persones o famílies joves per uns 300 – 350 euros al mes. D’aquesta manera volen frenar el despoblament i incentivar l’arrelament d’un micropoble com és Blancafort, amb 400 habitants.