L’artista Josep Minguell pintarà un fresc a la capella del Sagrat Cor de Solivella per celebrar el 275è aniversari del vot del poble. És una de les últimes activitats que s’han organitzat dins la commemoració que va començar el juny de l’any passat i que s’allargarà fins a Corpus d’enguany.

Cada any que es commemora el vot del poble, «es deixa empremta», ha dit l’alcalde de Solviella, Enric Capdevila a l’EFMR. Aquesta vegada, després de debatre-ho amb la comissió organitzativa de la festa, van decidir fer un fresc a la capella del Sagrat Cor. El batlle ha assegurat que aquesta iniciativa és «un valor patrimonial i cultural que enriqueix el temple parroquial i el poble».

ÀUDIO: Enric Capdevila explica com ha sorgit el projecte

Josep Miguell és pintor muralista i doctor en Belles Arts. El 10 de setembre passat, va viure la festa amb tots els solivellencs i després de documentar-se, ha presentat el projecte del fresc que ja està pintant a la capella. El mural serà de motius relacionats amb el municipi i el territori. S’hi podran veure vinyes, oliveres o camps de blat. També el poble fent les enramades, les catifes o la professó. L’artista també inclourà la serra del Tallat amb la silueta del santuari.

ÀUDIO: Enric Capdevila explica com serà el fresc

El fresc es podrà veure finalitzat el 23 de juny amb la celebració de Corpus. Al migdia, se celebrarà l’eucaristia amb la presència de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Aquest acte litúrgic servirà per posar el punt final a la commemoració.

Els fets que es commemoren es remunten al 1743. Entre el 1720 i el 1730 van haver-hi unes fortes epidèmies a Solivella que van causar la mort a molts habitants. En aquell moment, es van encomanar al Sagrat Cor i el 1743 es va instituir aquesta festa. Cada any se celebra el 9 de setembre, excepte quan cau en diumenge i es trasllada al dilluns.