Aquest diumenge 5 de maig a les 12 del migdia, l’Espluga FM Ràdio organitza una taula rodona oberta al públic amb totes les persones que han ocupat l’alcaldia de l’Espluga de Francolí d’ençà que es va restituir la democràcia, encara en vida. Serà al pati de l’Antic Hospital i comptarà amb la presència de Salvador Palau, Francesc Ramon Duch, Toni Sánchez i David Rovira. Els altres batlles han excusat la seva presència o han declinat la invitació.

D’aquesta manera, l’emissora vol commemorar els 40 anys del primer ajuntament democràtic, constituït a inicis d’abril del 1979, després de la dictadura franquista. A més a més, servirà per fer balanç d’aquestes quatre dècades i mirar cap al futur. La tertúlia, presentada pel periodista Xavier Lozano, s’emetrà en directe a EFMR.cat al 107.4 FM i al canal de la TDT, també es podrà recuperar posteriorment a la web.

A les portes de les eleccions municipals del 26 de maig, aquest encontre també servirà per presentar el portal web de l’Espluga FM Ràdio dedicat als comicis d’enguany.