Després de vint anys en el càrrec, Joan Pijoan va deixar l’alcaldia de Pira el febrer del 2017. Durant la campanya del 2015, ja es va anunciar que a mig mandat, Josep Rodríguez rellevaria Pijoan i així va ser. Després de dos anys i mig com alcalde de Pira, Rodríguez és ara la primera vegada que es presenta com a número u de la FIC als comicis. Ell ha dit que és un projecte “continuista i municipalista”.

La FIC és l’única candidatura per a Pira i Rodríguez ha subratllat que volen “millorar els carrers perquè els últims anys han quedat malmesos”. La majoria de vials del nucli urbà, es van obrir fa vint-i-cinc anys i ara cal renovar-los.

ÀUDIO: Jose Rodríguez explica que volen renovar els carrers

D’altra banda, la candidatura vol apostar per construir habitatge social i posar-lo a la venda a famílies joves. L’alcaldable ha dit que “a la Conca fa falta habitatge perquè hi ha demanda”. Amb Pijoan, Pira va ser un dels municipis capdavanters en oferir un parc d’habitatge social als anys 90 i Rodríguez ha apuntat que cal tornar a fer una aposta com aquella.