Adrià Roca ha agafat el relleu a Roger Òdena com a cap de colla dels Diables de l’Espluga de Francolí aquest cap de setmana. Roca ha explicat a l’EFMR que el mateix Òdena li va proposar fer el traspàs per tal de continuar amb el projecte iniciat el 2016 quan va ser escollit com a màxim responsable de l’associació.  Adrià Roca també ha format part de la junta d’Òdena.

La junta la conformen una desena de persones i la majoria, excepte quatre, són cares noves respecte l’anterior junta. Adrià Roca, a més de ser cap de colla, assumirà la tresoreria. Aida Martí continuarà com a secretària, el cap de foc és Andrés Vergara i l’encarregada dels timbalers és Lourdes Rosselló.

El nou cap de colla ha explicat que aquesta temporada és de “transició” a causa de la nova junta, però també perquè al ser any d’eleccions municipals, pocs pobles han tancat contractacions. La primera parada serà la revetlla de Sant Joan a l’Espluga i després, la Festa Major al juliol. També tenen programada una sortida a Lleida el 12 de maig a la Festa Major de la capital de Ponent. Al setembre tornarà la trobada de colles infantils Criatures Infernals.

30è aniversari dels Diables

L’any vinent, els Diables de l’Espluga celebren el 30è aniversari i volen commemorar-ho. Encara no tenen definit com serà la celebració, però Roca ha avançat que volen fer participar a tots aquells que han passat per la colla durant les tres dècades. Ara mateix, els Diables de l’Espluga compten amb 250 socis i amb la colla infantil tenen el relleu “força assegurat”, ha dit Roca.

ÀUDIO: Adrià Roca explica la celebració dels 30 anys dels diables