L’actual alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, repeteix com a cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya al municipi cara les eleccions del 26 de maig. Serà el segon mandat de Roca tenint en compte que a Rocafort només s’ha presentat aquesta candidatura. L’alcaldable ha explicat que tornen a presentar-se perquè volen finalitzar alguns dels projectes que han engegat els últims quatre anys, sobretot encarats a polítiques mediambientals.

Marc Roca també ha anunciat que treballaran en matèria d’habitatge de la mà de les cooperatives del municipi. «No som partidaris de promocionar l’habitatge nou, sinó que tenim interès de revitalitzar el casc urbà de Rocafort», ha dit l’alcaldable a l’EFMR. D’aquesta manera, volen crear acords amb les cooperatives perquè treballadors d’aquestes o pagesos del voltant, puguin viure al mateix municipi.

ÀUDIO: Marc Roca explica que volen revitalitzar el casc urbà de Rocafort

Aquesta legislatura, Rocafort de Queralt ha apostat per les energies renovables. Per exemple, ha acabat la instal·lació d’un petit parc fotovoltaic que els pròxims mesos ha d’abastir tot el sistema de bombeig d’aigua municipal amb 16.000 watts. Aquesta és una primera fase, el nou ajuntament haurà de posar en funcionament el parc. També han instal·lat contenidors intel·ligents gràcies als quals s’ha augmentat un 128% el reciclatge.