Teresa Duch ha presentat aquest dissabte el llibre que acaba de publicar «Camins de pedra», un llibre de relats inspirats en unes troballes de l’any 2015 de l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) a les excavacions del Molí del Salt de Vimbodí i Poblet. Va ser considerat el mapa més antic de la història, d’entre 13.000 i 14.000 anys. Està gravat en una pedra d’esquist, i segons els investigadors, podria representar les set cabanes d’un campament de caçadors i recol·lectors.

Al centre cívic de Vimbodí i Poblet i davant d’una quarantena de persones la vimbonidenca Teresa Duch ha presentat el llibre acompanyada de l’arqueòleg Manuel Vaquero, director de les excavacions del Molí del Salt, amb la col·laboració d’Alfons Alsamora, Quima Rovira, Àngela Oliva i Àngels Planes, que han llegit un fragment del llibre.

ÀUDIO: Teresa Duch explica el perquè del llibre

Són diversos relats on l’autora situa aquesta pedra en diferents llocs de la història. Primer va escriure un primer text de vint folis i va continuar escrivint fins que en va tenir suficients. Alguns relats se situen a Siena, a Tarragona, al Llenguadoc o els espais que recorre un soldat republicà durant la Guerra Civil.

Aquest és el quart llibre després de ‘Viatges insòlits de viatgers abrandats’ (2012), ‘Les cadenes subtils’ (2016) i ‘El silenci de Vallbona’ (2017). L’autora sempre situa els seus llibres al territori i en quasi tots, s’esmenta Vimbodí, el seu poble natal.