Amb l’entrega de la rosa de Sant Jordi a la Princesa aquest dimarts a la tarda, s’ha donat el tret de sortida a la 32a Setmana Medieval de Montblanc al voltant de la llegenda de Sant Jordi. A dos quarts de sis de la tarda, des de l’Antic Hospital de Santa Magdalena, ha sortit la comitiva reial per assistir a la missa que ha començat a les sis a l’església de Santa Maria. A dos quarts de vuit de la tarda, s’ha fet l’entrega de la rosa a la muralla de Sant Francesc. És un dels actes més emblemàtics i significatius de la Setmana Medieval i enguany ha marcat l’inici de la festa.

A partir de divendres, començarà el gruix d’actes amb el pregó a càrrec de l’escriptor Màrius Serra i s’acabaran diumenge 5 de maig amb l’entrega de l’espasa d’honor al president de la Generalitat Quim Torra.

La novetat principal d’enguany és la renovació de l’espectacle dels Jocs Medievals que portarà per títol Justa i Honor. Serà el dissabte 4 de maig a les deu del vespre i es farà per primera vegada al Pont Vell.

Aquesta edició també s’ha ampliat el Campament del poble, un espai que es va estrenar l’any passat. El president de l’Associació de la Setmana Medieval de Montblanc, Joan López, ho explicava així.

ÀUDIO: Joan López explica l’ampliació del Campament del poble

Entrades esgotades de la primera representació de la llegenda

Pel que fa a les entrades dels espectacles, les del sopar medieval es van acabar amb una hora i 45 minuts. Aquest cap de setmana s’han esgotat les de la primera representació de la llegenda de Sant Jordi, però encara en queden de la segona.

Aquest divendres a les 13 h Sant Jordi, la Princesa i el president de l’Associació de la Setmana Medieval de Montblanc, Joan López, seran entrevistats al programa ‘Terra de festa’ de l’Espluga FM Ràdio, conduït per Jordi Robert.