Jaume Vendrell serà el cap de llista d’Espluga Viva – Candidatura de Progrés a les eleccions municipals del 26 de maig. Era l’únic candidat que quedava per confirmar i aquest dimecres s’ha fet públic amb la proclamació provisional de les candidatures. A més a més, el nom evidencia que la formació ha renovat la coalició amb el PSC tal com va fer el 2015 per primera vegada.

Vendrell és conegut com ‘el Nunci’, pel seu passat familiar en l’exercici d’aquesta feina al poble. Membre actiu dels Armats de l’Espluga des de la seva fundació el 2010, exerceix la figura de centurió. Col·laborador actiu del Pessebre Vivent de l’Espluga com a muntador i figurant. D’ofici és constructor.

Espluga Viva no va confirmar fins dissabte passat que concorreria a les eleccions i Vendrell ha assegurat que va de número u perquè a Frederic Torruella, l’impulsor i número tres, «no li sortia cap cap de llista» i volia donar suport perquè Torruella és «l’ànima de la política».

ÀUDIO: Jaume Vendrell explica perquè ha acceptat ser cap de llista d’Espluga Viva

El cap de llista ha explicat que de moment només s’han reunit una vegada i que de moment tenen tres objectius: fer una nova sortida a la zona del darrere de l’escola Martí Poch, fer una campanya de recollida dels excrements dels gossos i el reciclatge.

Enganyat per Francesc Sánchez

Aquest diumenge, l’EFMR avançava que tres persones d’Espluga Viva finalment serien suplents de Nova Espluga. Vendrell també havia de ser suplent de la FIC, però serà el cap de llista d’Espluga Viva. Preguntat per aquesta qüestió, Vendrell ha dit que Francesc Sánchez, alcaldable de la FIC, «va venir amb mentides a casa meva». Segons ha explicat el d’Espluga Viva, Sánchez va anar a casa de Vendrell assegurant que Torruella no feia llista perquè no tenia suficients dones.

ÀUDIO: Jaume Vendrell diu que Francesc Sánchez el va mentir