Els llibres i els contes amb alguna relació amb el territori han estat els més comprats. Per exemple, ha tingut força demanda ‘L’espasa i la llavror’ de Jordi Nogués que narra una història a cavall de l’Espluga de Francolí i el monestir de Poblet. També ‘Un cel de plom’ de la montblanquina Carme Martí amb la vida de Neus Català, traspassada fa uns dies, com a protagonista.

Pel que fa als contes infantils, d’una banda ha triomfat ‘Aprenent a volar’ de l’espluguina Noe Gaya i les publicacions de l’editorial La Musca com per exemple ‘La Mariona i la capseta màgica’ que explica l’experiència de dos pares de Montblanc que van tenir un fill prematur.

ÀUDIO: Neus Martí de la llibreria Índex comenta els més venuts

La rosa vermella segueix sent la més demanada

D’altra banda, la rosa ha estat també la protagonista de la jornada. Des de la floristeria Civiflor han assegurat que la més venuda segueix sent la vermella, encara que els últims anys se’n venen força de grogues. Aquesta iniciativa segueix la campanya d’Òmnium i de l’ANC per recordar els presos polítics. De fet, una part dels diners de les roses d’aquest color, van a la caixa de solidaritat.

Maria Teresa Martí també ha explicat que cada any intenten utilitzar menys plàstics per fer l’embolcall de la rosa. Han fet servir teixits vegetals o robes “per intentar reduir els residus”.

ÀUDIO: Maria Teresa Martí explica que intenten reduir l’ús del plàstic

Sant Jordi mirant al cel

L’activitat al voltant del dia de Sant Jordi, a l’Espluga de Francolí, s’ha concentrat a la cruïlla del carrer Lluís Carulla amb la plaça 1 d’octubre. En aquest espai es troba la llibreria Índex i la floristeria Civiflor. Com és habitual, també hi ha hagut espai de venda de roses a la plaça Montserrat Canals i a la plaça de l’Església per part dels alumnes de l’Institut Joan Amigó i a la Urbanització Carreras a la floristeria Espai Natural. Tot el matí però, s’ha estat mirant el cel a causa de la inestabilitat climàtica.

A la cruïlla del carrer Lluís Carulla amb la plaça 1 d’octubre els dos establiments han coincidit en el fet que ha anat molt bé el matí, tot i el mal temps. A més a més, han dit que s’han vist molts pares amb els seus fills comprant ja que tots els centres educatius de l’Espluga aquest dimarts han fet festa.

PROGRAMA ESPECIAL DIADA SANT JORDI (Escolta’l aquí)