Finalment, la formació municipalista Espluga Viva es presentarà a les eleccions del pròxim 26 de maig. Ho ha avançat a l’EFMR Frederic Torruella, “l’impulsor” de la candidatura, amb paraules d’ell mateix. Encara no saben però, si concorreran els comicis en solitari o amb un acord municipal com en les darreres eleccions quan van presentar-se amb el PSC.

Torruella tampoc ha volgut fer públic el cap de llista, però ha assegurat que ja saben qui serà. És una cursa a contrarrellotge tenint en compte que dilluns 22 d’abril és l’últim dia per presentar les candidatures a la Junta Electoral de Zona i Frederic Torruella ha dit que fins llavors, no presentaran el llistat definitiu.

El portaveu del grup polític ha manifestat que Espluga Viva és “una agrupació d’electors i el nostre objectiu és l’Espluga“. En la mateixa línia, ha subratllat que a la candidatura hi ha persones “de totes les tendències”.

ÀUDIO: Torruella diu que l’objectiu de la formació és l’Espluga

“Traïts” per Antonio Vendrell

Espluga Viva s’ha presentat cinc vegades a unes municipals i sempre ha obtingut algun regidor. Les últimes eleccions, amb Antonio Vendrell com a cap de llista, va aconseguir només un regidor, però va tenir la clau de la governabilitat. Llavors, la formació va apostar per donar l’alcaldia a Som Espluga, qui va guanyar els comicis, però Vendrell va desmarcar-se de les directrius i va decidir governar amb Convergència i Unió.

Antonio Vendrell, cap de llista d’Espluga Viva el 2015 (Foto: EFMR)

Frederic Torruella ha recordat aquesta situació afirmant que “el cap de llista ens va trair” i que durant aquests quatre anys no s’han sentit representats al plenari per Vendrell. “Inclús no ha defensat cap punt del programa amb el qual ens vam presentar”, ha insistit. Torruella també ha destacat que no es “casaran” amb ningú i que “denunciaran tot allò que es faci malament”

ÀUDIO: Torruella manifesta que Antonio Vendrell els va “trair”

D’aquesta manera, a falta de tres dies perquè es tanqui el termini per presentar candidatures a les municipals, a l’Espluga de Francolí, quatre formacions concorreran els comicis: Som Espluga, Junts per l’Espluga, Nova Espluga (FIC) i Espluga Viva. El dimecres 24 d’abril es farà la publicació provisional de candidatures i el 29 la definitiva.

Redacció: Arnau Martínez i Pep Morató

1 COMENTARI

Comments are closed.