Inici Notícies Cultura L’Espluga inicia un nou divendres Sant amb el Viacrucis i els Armats

L’Espluga inicia un nou divendres Sant amb el Viacrucis i els Armats

Arribada dels Armats de l'Espluga a la plaça de l'Església. (Foto: Xavier Lozano)

La tradició del divendres Sant ha tornat a arrencar amb força aquest matí a l’Espluga de Francolí, amb el tradicional viacrucis al Calvari pels carrers del Capuig i el Castell, recuperat el 2015 per la Confraria del Sant Enterrament.

El misteri del Natzarè ha sortit a dos quarts de 10 del matí acompanyat dels armats i la comunitat parroquial i ha acabat les 14 estacions a l’església Vella.

Exposició dels Misteris i Guàrdia dels Armats

La guàrdia dels Armats de l’Espluga a l’església Nova, aquest divendres Sant (Foto: Xavier Lozano)

Com ja és habitual des del 2010, quan van recuperar-se els Armats de l’Espluga, l’exèrcit romà ha fet la seva habitual exhibició matinal a la Residència Jaume I i després s’ha presentat a la població, amb una actuació a la plaça de l’església.

L’església Nova, pendent dels estudis geològics

A causa del vent, però, els misteris de la Processó del Sant Enterrament s’han hagut d’exposar a l’interior de l’església Nova, tancada per les esquerdes a la cúpula.

Els visitants han pogut accedir-hi només fins el ganzell, on s’han situat els passos. L’accés a la resta del temple s’ha limitat, ja que encara s’han d’acabar les prospeccions geològiques.

La zona restringida a l’església Nova, afectada encara per les prospeccions geològiques (Foto: Xavier Lozano)

Durant tot el dia els Armats de l’Espluga faran guàrdia a les portes de l’església Nova, vetllant el Sant Crist. A la tarda actuaran de nou a dos quarts de 7, després de la celebració de la Passió a l’església Vella. A la nit aniran a buscar la Bandera de la Sang a dos quarts de 10 de la nit, per donar inici a la processó del Sant Enterrament a les 10 de la nit.

REPORTATGE: La bandera de la Sang de l’Espluga de Francolí