Els allotjaments de la Conca de Barberà registraran un ple absolut aquesta Setmana Santa. S’espera que l’ocupació sigui pràcticament del 100%. Tot i l’anunci de pluges que es preveia a principis de setmana, sembla que finalment farà bon temps i els turistes no han anul·lat reserves.

Tres setmanes de turisme intens

Enguany, a més, s’espera que aquesta ocupació s’allargui pràcticament tres setmanes, ja que tot just després de pasqua arrenca la Setmana Medieval de Sant Jordi. Això farà que els establiments de tota la comarca també estiguin plens.

ÀUDIO: El president de l’associació d’hostaleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu, destaca que la Conca està preparada per rebre als turistes i oferir-los una activitat variada i atractiva

Visites turístiques a les muralles de Montblanc (Foto: Oficina de Turisme de Montblanc)

A Montblanc, l’Oficina de turisme ha adaptat aquests dies els seus horaris i activitats per atendre l’arribada massiva de visitants. Ja n’han rebut molts durant tota la setmana, i esperen continuar amb aquest ritme ja fins després de la Setmana Medieval.

Aquests dies s’ha ampliat l’oferta de visites guiades i també els museus de Montblanc amplien el seu horari habitual amb la visita a la muralla que es pot fer per lliure aquests dies.

ÀUDIO La tècnica de Turisme, Natàlia Moruno, explica que la celebració de la Setmana Santa comporta un increment de visitants

Aquest cap de setmana, a més, des de turisme s’ha organitzat una nova edició de la Vermutada Popular, en el marc de les activitats de Safrània 365, que té la voluntat de donar a conèixer els productes de proximitat. Es farà dissabte i diumenge davant l’Oficina de turisme amb música i vermuts i gastronomia del territori.

Visitants esperant per entrar a les Coves de l’Espluga. (Foto: Xavier Lozano)

Plena activitat a l’Espluga i Poblet

Com cada setmana, l’Espluga tindrà oberts els seus museu i les Coves de l’Espluga, la Ruta Templera i Hospitalera i un extens programa d’actes religiosos i culturals, especialment aquest divendres Sant, però també el diumenge de Pasqua.

El monestir de Poblet, principal atractiu de la comarca, combina les celebracions de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús amb les visites turístiques. Aquest any, la reobertura excepcional del seu museu, abans de la inauguració el juny, és un dels principals reclams.

La nova museografia del Museu de Poblet, a punt per la reobertura. (Foto: Arnau Martínez)