Aquesta matinada s’han emportat diversos símbols independentistes que estaven al balcó del Casal de l’Espluga de Francolí. També han arrencat la placa de plaça 1 d’octubre de la rotonda del davant. Un col·lectiu autoanomenat Resistencia Alta Tabarnia ha reivindicat l’acció per Twitter.

Els fets han succeït entre quarts de dues i quarts de quatre de la matinada, però no hi ha cap testimoni del moment. Concretament s’han endut quatre llaços grocs de fusta, la pancarta “Fake Justicie” de l’Assemblea Nacional de Catalunya i una estelada que estava sostinguda per un màstil. Des del Casal han assegurat que no denunciaran els fets perquè l’edifici és municipal i qui té la potestat és l’Ajuntament de l’Espluga.

També han arrencat les tres plaques de la rotonda del davant, de la plaça 1 d’octubre. Aquestes es van col·locar l’octubre de l’any passat per recordar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017. A més a més del nom de la plaça, s’hi podia llegir: “en record dels fets esdevinguts a Catalunya l’1 d’octubre del 2017”.  

A través de Twitter, el grupuscle ha assegurat que amb aquesta acció han “alliberat l’espai públic” de Rodonyà, Montblanc, l’Espluga de Francolí, Pira i La Guàrdia dels Prats.