Nova etapa de l’Agrupació d’Armats de l’Espluga de Francolí, a les portes de celebrar el seu 10è aniversari, l’any 2020. El grup s’ha independentitzat de l’entitat que el va veure néixer, la Confraria del Sant Enterrament. L’entitat religiosa adscrita a l’Arquebisbat de Tarragona i que té com a conciliari el rector de la Parròquia de l’Espluga no ha pogut evitar el procés de disgregació de la seva agrupació d’Armats.

Nova Junta i direcció

El col·lectiu va iniciar fa uns mesos els passos de constitució com a entitat cultural sense ànim de lucre, distanciant-se dels organismes religiosos, i aconseguint major autonomia. El col·lectiu, format per una trentena de persones, ha escollit una nova Junta Directiva, presidida per Joan Amigó. L’acompanyen Marc Anglès a la tresoreria i Lluís Álvarez com a secretari.

Amb tot, la Confraria del Sant Enterrament liderada per Roser Gili segueix sent la propitària de totes les armadures i vestuaris adquirits el 2009 per fer realitat el projecte de recuperació dels Armats de l’Espluga el 2010.

La presidenta de la Confraria del Sant Enterrament, Roser Gili, el 2009, el dia que van arribar les noves armadures. (Foto: Xavier Lozano)

L’entitat religiosa va invertir prop de 15.000 euros en l’adquisició de tot el material. Ara, mitjançant conveni, la Confraria del Sant Enterrament ha cedit l’ús -no la propietat- a l’Agrupació d’Armats, que en tindrà cura i en farà el manteniment.

ÀUDIO: Jaon Amigó explica el per què de la separació

L’organisme religiós seguirà actiu ara amb l’organització de la Processó del Sant Enterrament i de la resta d’elements que la formen.