Suspesos de forma preventiva els capellans implicats en l’escàndol sexual del Seminari del Poble de Déu que gestionava el santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc. L’Arquebisbat de Barcelona va extingir canònicament l’associació de fidels, just ara fa 2 anys, l’abril del 2017. Els seus sacerdots però, segueixen exercint com a rectors de Solivella i Alcover, i ho seguiran fent fins que el Vaticà exigeixi el seu relleu ja que, segons ha pogut saber Tac 12, l’Arquebisbat de Tarragona els mantindrà actius.

El seminari del Poble de Déu és una associació de fidels catòlics creada el 1977 a Barcelona, s’havia estès pel territori català, basc i també a Colòmbia fins que l’abril del 2017 l’Arquebisbat de Barcelona va decidir suspendre-la per suposades pràctiques sectàries i sexuals dins la comunitat, que trencarien amb la doctrina catòlica. Un d’aquests grups vivia i gestionava des del 2008 el santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc, fins llavors habitat per les monges clarisses.

El 2017 en van ser expulsats i els seus dos capellans van ser recol·locats a les parròquies de Solivella i Alcover, on segueixen exercint. El Vaticà havia determinat que alguns membres de la comunitat s’haurien extralimitat de les seves opinions doctrinals i l’aplicació a la vida cristiana i després d’autoritzar la suspensió del Seminari del Poble de Déu, va derivar la investigació al tribunal eclesiàstic de Vic. Ha estat aquest el que finalment, segons confirma en un comunicat l’Arquebisbat de Tarragona, ha decidit suspendre del ministeri de forma preventiva de l’exercici públic i no el privat els 17 sacerdots i 2 laics de les diòcesis de Barcelona, Tarragona, Vic, Lleida i la Seu d’Urgell.

Segons ha pogut saber Tac12, però, en el cas de Tarragona, l’Arquebisbat no els ha rellevat i mentre no hi hagi una sentència definitiva i ho demani el Vaticà, mantindrà els dos capellans implicats com a rectors de Solivella i Alcover, malgrat la suspensió de la qual parla el comunicat. L’Arquebisbat aclareix que sempre que es descobrissin indicis de responsabilitat penal en l’àmbit civil, es posarien en coneixement de les autoritats judicials. Aclareix el comunicat que les raons per la supressió del Seminari del poble de Déu van ser estrictament teològiques.