L’Ajuntament de l’espluga de Francolí ha tret dels balcons de la casa de la vila les tres pancartes que fan referència a la situació política actual de Catalunya. El consistori ho ha fet coincidint amb l’inici de la campanya electoral al Congrés i al Senat que acabarà amb les eleccions el 28 d’abril. D’aquesta manera, ja no llueixen les pancartes de ‘llibertat presos polítics’, ‘fake justicie’ i ‘republiquem’ a la façana de l’administració local. Ara, s’han col·locat a l’edifici de davant, a Cal Cabeça, on està projectat el futur ajuntament del municipi.

Les pancartes que segueixen al mateix lloc són les del Casal de l’Espluga i les de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Malgrat que l’Ajuntament no ha rebut cap requeriment de la Junta Electoral, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha explicat a l’EFMR que han fet l’acció per “garantir la neutralitat política”.

ÀUDIO: David Rovira explica perquè han tret la pancarta dels presos polítics

L’edifici de l’ajuntament de l’Espluga sense les pancartes

D’altra banda, Rovira ha avançat que quan s’acabi el període electoral, tornaran a posar les pancartes a l’ajuntament. Preguntat per si les retiraria amb l’inici de la campanya de les eleccions municipals que comença el 10 de maig, el batlle ha dit que no. David Rovira considera que aquesta simbologia només pot “influir” a les eleccions generals.

ÀUDIO: David Rovira diu que la pancarta estarà penjada durant les eleccions municipals

Cal recordar que durant la campanya electoral al Parlament de Catalunya, el passat desembre, per instrucció de la Junta Electoral, els Mossos d’Esquadra van comunicar a l’Ajuntament de l’Espluga, l’obligació de retirar els llaços de color groc dels espais públics. Una notificació que també es va produir amb l’ordre de retirar les pancartes amb la frase “llibertat presos polítics”.