La Setmana Santa espluguina donarà el tret de sortida aquest dissabte a les vuit del vespre amb el Via Crucis a Poblet. El programa d’aquest 2019 manté els actes i el format dels últims anys amb el divendres sant com a moment més àlgid.

El diumenge de rams (14 d’abril) a les 10.15 h es farà una missa a la Residència Jaume I i posteriorment, a les 12 h, es farà a l’Església Vella amb el preludi de la benedicció de rams a la plaça de l’Església. Un altre ofici religiós tindrà lloc a la Comunitat Germanes Vedrunes el dimarts 16 d’abril, mentre que l’endemà, dimecres a les 10 h es realitzarà la unció dels malalts a la Residència Jaume I, acte que es repetirà a les 19 h amb una missa a l’Església Vella.

Dijous sant (18 d’abril), a les 19.30 h se celebrarà el Sant Sopar a l’Església Vella i dues hores més tard, es farà la vetlla de pregària al mateix lloc.

Divendres Sant

El divendres sant començarà amb el Via Crucis a les 09.30 h amb inici i acabament a l’Església Vella. A les 11 h els armats actuaran a la Residència Jaume I i tres quarts d’hora després (11.45 h), se celebrarà la passió i mort de Jesucrist a la mateixa residència.

A les 12.30 h està previst que s’exposin els misteris a la plaça de l’Església i a la mateixa hora començaran els torns de guàrdia dels armats. Aquests s’allargaran una hora i a les 16.30 h hi tornaran fins les 18.30 h. A les 17 h se celebrarà la passió i mort de Jesucrist a l’Església Vella i en acabar, a les 18.30 h aproximadament, els armats faran una actuació a la plaça.

Ja al vespre, a les 21.30 h, s’iniciarà el protocol de la Bandera de la Sang que s’anirà a buscar, com sempre, al número quatre del carrer Sor Maria Torres, on es custodia durant tot l’any. Seguidament, a les 22 h, sortirà la processó del Sant Enterrament des de l’Església Vella que acabarà amb una actuació dels armats i el retorn de la Bandera de la Sang.

El 2010 la Setmana Santa de l’Espluga «va fer un canvi radical», ha explicat la presidenta de la Confraria del Sant Enterrament , Roser Gili, al programa Terra de Festa de l’Espluga FM Ràdio. Aquell any es va recuperar amb el format actual.

ÀUDIO: Gili explica la transformació de la Setmana Santa

La Vetlla Pasqual

Marcus Vinicus, mossèn de l’Espluga, ha destacat la jornada del dissabte sant amb la Vetlla Pasqual que tindrà lloc a les 22 h a l’Església Vella. El capellà ha dit que «és la mare de totes les misses» i que en el cas de l’Espluga, la celebració «és molt bonica» i que amb els fidels de la parròquia la fan «molt digna i solemne». Els actes s’acabaran el diumenge de Pasqua (21 d’abril) amb una missa a la Residència Jaume I (10.15 h) i una altra a l’Església Vella (12.30 h).

ÀUDIO: Marcus Vinicius destaca la Vetlla Pasqual