El dia de Sant Jordi, el dimarts 23 d’abril, s’iniciaran les obres d’arranjament de la zona esportiva de l’Espluga. Aquesta va ser la proposta guanyadora dels pressupostos participatius. Aquest projecte va ser el que va obtenir més vots, 78 en total.

La iniciativa preveia l’arranjament i pavimentació amb reg asfàltic del camí que uneix l’aparcament superior del Camp de Futbol fins al Camí de Milmanda, incloent-hi l’aparcament inferior del Camp de Futbol, tot adequant la zona del nou pavelló municipal d’esports i del nou camp de gespa. Aquesta idea va guanyar per àmplia majoria i s’hi invertiran els 20.000 euros de la partida dels pressupostos participatius.

Posada a punt de diversos espais de la via pública

D’altra banda, aquests dies s’estan duent a terme diversos arranjaments d’espais de la via pública a l’Espluga de Francolí. Ja estan en marxa petites obres a l’estació de trens i al carrer de Milmanda i després de Setmana Santa, encara s’iniciaran algunes petites intervencions urbanístiques.

Pel que fa a l’estació de tren, amb el personal del Pla d’ocupació s’estan arreglant les escales i la vorera que van del pont de la via del tren, a l’avinguda Catalunya, fins a la mateixa andana. Aquesta obra estava prevista pel pressupost d’enguany i compta amb una partida de 15.000 euros aproximadament. Al mateix temps, una empresa externa està refent un tros de vorera al carrer Milmanda que s’havia deteriorat amb el temps.

Els pròxims dies també es farà una vorera a la plaça del Casal. Aquesta iniciativa sorgeix d’una de les propostes dels pressupostos participatius que tot i no guanyar, la regidoria de Serveis municipals tirarà endavant gràcies al pressupost del 2019. En una altra línia, es remodelarà la xarxa de clavegueram dels carrers Còrdova i de l’Arc.

Aquests dies, també s’està tallant, puntualment, la circulació d’alguns carrers perquè la brigada està repintant la senyalització horitzontal del municipi ja que no s’havia fet en els últims tres anys.