El certamen d’El Vi Fa Sang ha lliurat els premis Honorífic, Nacional i Internacional, i amb col·laboració amb el Museu de la Vida Rural, ha presentat els detalls de la nova beca de producció teatral de temàtica criminal. El mateix museu ha estat el lloc escollit per fer l’entrega dels premis.

El dissabte al vespre, després de l’entrega dels premis, s’ha donat a conèixer els nous detalls sobre la beca de producció teatral de temàtica criminal. Encara s’han de presentar les bases, però s’ha explicat que l’obra ha de ser escrita en català, a més, el projecte guanyador haurà de representar el text al Teatre del Casal la següent edició d’El Vi Fa Sang. D’altra banda, haurà de ser un text inèdit. També es tindrà en compte la dificultat del text i de l’escenografia, així com els actors que hi intervenen.

Econòmicament l’assumirà el Museu de la Vida Rural, mentre que l’Ajuntament de l’Espluga, cedirà els locals del carrer dels Templaris com a residència artística.

ÀUDIO: Rovira, l’alcalde de l’Espluga, parla sobre la beca


Premi Nacional El Vi Fa Sang a Ferran Torrent

Ferrant Torrent recollint el Premi. (Foto: Eduard Sánchez)

El Premi Nacional El Vi Fa Sang ha estat lliurat a l’escriptor valencià Ferran Torrent. David Rovira i l’escriptor Joan Rendé s’han encarregat d’homenatjar l’escriptor d’Horta. Rendé ha afirmat que Torrent ha estat «un escriptor capaç de guanyar-se un públic més nombrós i fidel, i que hi ha contribuit a consolidar un lèxic i unes formes apropiades per la vida ordinària».

Premi Internacional El Vi Fa Sang a Jean-Claude Izzo

Marc Miró i Maria Àngels Vilana, editors en català de Jean-Claude Izzo recullen el premi. (Foto: Eduard Sánchez)

El Premi Internacional El Vi Fa Sang ha estat entregat a l’escriptor francès Jean-Claude Izzo, un escriptor compromès socialment i crític amb les injustícies i la situació que es viu al Mediterrani. Per primer cop, aquest premi ha estat lliurat in memoriam, perquè Izzo va morir el 2000.

Premi Honorífic a Jordi Canal i Artigas

Jordi Canal i Artigas recollint el premi. (Foto: Eduard Sánchez)

El darrer ha estat el Premi Honorífic, aquest cas dirigit a Jordi Canal i Artigas, escriptor que fins a la seva recent jubilació, ha estat director de la biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, primer centre especialitzat del país en novel·la criminal.

D’altra banda, Salvador Balcells, comissari general del festival, ha valorat positivament la jornada del dissabte, subratllant que enguany, més persones de l’Espluga s’han apropat al recinte del Museu de la Vida Rural.

ÀUDIO: Salvador Balcells valora El Vi Fa Sang


A més a més, Balcells ha comentat que l’objectiu del festival és el de «potenciar i ajudar a difondre la novel·la criminal en català, donar a conèixer els vins de la D.O. Conca de Barberà i difondre el paper cultural de l’Espluga de Francolí».

ÀUDIO: Balcells comenta els tres objectius del festival