L’agrupació dels Armats de l’Espluga i de Montblanc, després d’haver visitat Juneda el passat diumenge dia 31 de març, han participat en la XXIII Trobada d’Armats de les comarques meridionals que s’ha celebrat a Constantí. En total han participat 22 colles, la gran majoria de les quals prové del Camp de Tarragona, no obstant tres d’elles han vingut des de la plana de Lleida.

Armats de l’Espluga de Francolí. (Foto: Gerard Bosch)

El recorregut s’ha iniciat a les 10 h del matí, quan l’agrupació dels Armats de la Confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang de Constantí i les colles convidades dels armats de Manresa i dels armats de la Confraria de la Santa Espina de Martorelles s’han situat davant del bust de l’emperador Constantí a l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Finalment, l’acte ha conclòs a la plaça de les Escoles Velles del poble del Tarragonès, on davant d’una recració escenogràfica del palau de l’emperador Constantí El Gran, les colles han anat rebent la cinta commemorativa i un obsequi de record.

Armats de Montblanc. (Foto: Gerard Bosch)

Pel que fa a les agrupacions dels Armats de l’Espluga de Francolí i de Montblanc han sortit , i tal com va decretar el sorteig que es va dur a terme per saber l’ordre en què desfilarien les colles, des de la setena i onzena posició respectivament.

ÀUDIO: Joan Amigó, integrant de l’agrupació dels Armats de l’Espluga, valora la trobada


Setmana Santa espluguina sense novetats

D’altra banda, el mateix Amigó, ha afirmat que per la Setmana Santa d’aquest 2019, no hi haurà novetats i que es repetirà els mateixos actes de cada any.

ÀUDIO: Joan Amigó parla de la Setmana Santa de l’Espluga


A més a més, Amigó ha obert les portes a una possible nova trobada d’armats al municipi de l’Espluga. «És possible que es torni a repetir, estem apuntats a la llista. El 2021 o 2022 hi haurà la trobada d’armats a l’Espluga» ha afirmat.

ÀUDIO: Amigó comenta la possibilitat de celebrar una nova trobada d’armats a l’Espluga