Una mirada particular als carrers i places de Montblanc, amb perspectiva de gènere. Si es miren amb ulls de dona, s’hi localitzen moltes deficiències relacionades amb l’accessibilitat i sobretot, amb la seguretat dels col·lectius vulnerables, com per exemple, la manca d’il·luminació o la presència de racons amagats.

ÀUDIO: Laura Anglès, tècnica del SIAD de la Conca de Barberà

La ruta ‘Montblanc amb ulls de dona’, al seu pas pel carrer dels Jueus. (Foto: Xavier Lozano)

Així ho van comprovar aquest dilluns una vintena de dones participants a la ruta guiada per Montblanc en motius dels actes del 8 de març. Era l’última proposta del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Conca de Barberà per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

ÀUDIO: Blanca Moreno, guia de la consultoria MiT

En aquesta ocasió, les guies de la consultoria MiT van ser les encarregades d’acompanyar el grup, en el qual també es van integrar tècniques del Consell Comarcal, policia local o responsables polítics de l’organisme i de l’Ajuntament de Montblanc.

Les propostes recollides es faran arribar a les administracions responsables perquè tinguin en compte la perspectiva de gènere a les seves accions urbanes.

La Ruta, al Connecti.cat

Els reporters del programa Connecti.cat de Tac12, Gerard Bosch i Xavier Lozano, van seguir en directe la ruta, aquest dilluns i van parlar amb les organitzadores i participants.