Montblanc arrencarà, aquest proper dissabte, els actes de Setmana Santa, amb el pregó i l’inici de la Setmana Santa Cultural, que des de fa vint-i-quatre anys organitza la Congregació de la Sang de Montblanc. Es tracta d’una setmana plena d’actes i xerrades, prèvies a la celebració dels actes més tradicionals de la Setmana Santa montblanquina. 

La vint-i-unena edició del pregó anirà enguany a càrrec de l’abat de Poblet, Octavi Vilà. Tindrà lloc aquest dissabte 6 d’abril a dos quarts de set de la tarda a l’església de Sant Marçal. Durant l’acte també s’entregaran els premis del 18è concurs de dibuix de la Setmana Santa i a les 8 del vespre es farà una missa pels difunts Congregats de la Puríssima Sang. 

L’endemà, el diumenge 7 d’abril, tindrà lloc a Constantí la XXIII edició de la Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines, on també hi participaran els Armats de Montblanc. 

Les xerrades i conferències començaran el dilluns 8 d’abril. A les 8 del vespre a l’església de Sant Marçal, Laura Anglès i Marta Ollé, del SIAD del Consell Comarcal de la Conca faran la xerrada ‘Trencant estereotips de gènere’. L’endemà, dimarts 9 d’abril, en el marc del cicle anual ‘El Món de la Música’, tindrà lloc la conferència ‘El violí’ a càrrec de Josep Maria Manresa Aguiló, violinista i professor de violí. 

El dimecres 10 d’abril Toni Cartanyà pronunciarà la conferència ‘Maria: història o mite?’. Tindrà lloc també a les 8 del vespre a Sant Marçal. L’endemà, el dijous 11 d’abril, Josep Maria Cabeza pronunciarà la conferència ‘Uns pagesos emprenedors en el Montblanc de mitjans del segle XX’. I el divendres 12, a les 7 de la tarda, tindrà lloc un concert-audició dels alumnes de l’Escola Municipal de Música, i a les 10 de la nit Josep Maria Ribé farà la xerrada ‘El sistema educatiu a Finlàndia: un model per a Catalunya?’. 

Els actes clouran el dissabte 13 d’abril amb la presentació,a les 6 de la tarda, del llibre ‘La Mariona i la capseta màgica’, de Laia Pastor i Jordi Pinyol. La presentació comptarà amb l’il·lustrador Joan Turu, que ha estat l’encarregat d’il·lustrar el conte.