El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat a Montblanc aquest dissabte per presentar la candidatura que encapçala Juanma Cabello. Així, el PSC tornarà a presentar una candidatura a la vila ducal en les eleccions municipals d’aquest maig, després de quatre anys sense llista.

Era un repte tornar a situar les sigles del PSC a Montblanc, així va obrir l’acte la diputada al Parlament i regidora vallenca, Rosa Maria Ibarra. En altres paraules, «teníem una assignatura pendent amb els montblanquins», va definir Iceta. Els socialistes es presenten amb el lema «Canviem Montblanc» i amb la voluntat de governar l’Ajuntament per a tots i totes. De fet, els dos representants del partit català van destacar que cal restablir la neutralitat a les institucions i recuperar la convivència.

ÀUDIO: Iceta destaca que el PSC pugui tornar-se a presentar a Montblanc

Al seu temps, Juanma Cabello va expressar que es presenta com una opció de canvi real al govern de Josep Andreu. El candidat del PSC considera que l’alcalde ha de ser més proper a la gent i satisfer les necessitats del poble.

ÀUDIO: Juanma Cabello defineix la candidatura del PSC a Montblanc

Cabello estableix la piscina coberta com una de les prioritats

Entre les prioritats, l’alcaldable va assenyalar la finalització del túnel del coll de Lilla o la piscina coberta. De fet, pel que fa a l’equipament esportiu, considera que és més útil que invertir els diners en comprar les ruïnes de l’antic poble de Prenafeta, unes decisions que per Cabello hauria de prendre la ciutadania, per exemple, a través de consultes populars.

Josep Andreu saluda a Iceta

Una de les altres polítiques que va posar en dubte és la del sistema de recollida de residus porta a porta, ja que considera que caldria buscar una alternativa per fer compatible amb la feina de la gent.

Cabello també va proposar l’impuls de les energies renovables, un local per a joves o l’estudi de la viabilitat d’un carril bici a Montblanc. El candidat del PSC va criticar en diverses ocasions el govern de Josep Andreu, qui, justament, es va deixar veure al final de l’acte per saludar a Miquel Iceta.