Una quinzena d’entitats de l’Espluga van reunir-se aquest dissabte a la sessió ordinària del Consell Sectorial de les Entitats, l’òrgan creat per coordinar l’acció conjunta municipal i del teixit associatiu vers el municipi.

La trobada va comptar amb menys participació que en les altres sessions, però amb un malestar generalitzat pel que fet no s’hagués celebrat cap altra sessió des del març de 2018. L’Ajuntament de l’Espluga va anul·lar la convocatòria de finals d’any per manca de punts a tractar.

Per evitar que això passi, bona part de les entitats participants van demanar que es respectin les convocatòries ordinàries i que se’n convoquin almenys una cada trimestre.

Manca de representant

Un dels problemes del Consell d’Entitats des de la seva creació és la figura del vicepresident segon de l’organisme, càrrec que ha d’ocupar un representat de tot el teixit associatiu de la vila escollit per les mateixes entitats.

Davant la manca de candidatures en la seva constitució, es va optar per fer el nomenament per ordre alfabètic, però cap dels vicepresidents nomenats ha exercit el seu càrrec representatiu ni ha participat de les convocatòries.

ÀUDIO: El vicepresident primer del Consell d’Entitats, Jordi Torre, explica els acords de l’organisme

Després de la dimissió en bloc de les últimes representants de la Coordinadora d’Entitats, a més, la preocupació entre les principals entitats de la vila creix pel que fa al lideratge i representació del conjunt d’associacions i col·lectius.

Ara, entitats i Ajuntament s’han conjurat a treballar plegades per trobar una persona que pugui representar totes les agrupacions en l’àmbit institucional i en el mateix Consell d’Entitats, per evitar que acabi sent un organ bilateral amb l’Ajuntament.

Subvencions, calendari, barres i objectius

Com és habitual, el Consell Sectorial d’Entitats també ha servit per explicar a les associacions la convocatòria de subvencions del 2019 i posar sobre la taula els propers objectius i projectes de municipi.

També es va aprofitar per fer un repàs al calendari d’activitats dels propers mesos, posant èmfasi en el cap de setmana esportiu del 18 i 19 de maig; l’ús de l’agenda de l’Espluga FM Ràdio, el Dia Mundial de l’Activitat Física, o el repartiment de les barres de la Festa Major, que aquest any gestionaran la UE L’Espluga i Casa Llavasa.