La colla organitzadora de les Ovelles Esgarriades d’enguany ha organitzat una calçotada aquest diumenge per donar el tret d’inici a la celebració dels 25 anys. Serà a partir de les 12 del migdia al Jardí dels Francolins amb un vermut, música en directe i el dinar.

La idea de la calçotada va sorgir com «una broma» mentre parlaven del sopar que anualment cleebra el col·lectiu a mitjans de novembre, ha explicat la pastora de les Ovelles Esgarriades, Anna Andreu. Finalment, van decidir tirar-ho endavant.

La calçotada segueix «l’essència de les Ovelles», cada pastor ha fet les inscripcions de cada colla i en principi, no es pot apuntar ningú més. La trobada també comptarà amb diversos jocs i dinàmiques. La pastora també ha subratllat que és una iniciativa per celebrar el quart de segle i que no cal que s’introdueixi al calendari d’activitats de les Ovelles cada any.

ÀUDIO: Anna Andreu explica que la calçotada segueix l'»essència de les Ovelles»

«Tenim moltes ganes, il·lusió i moltes propostes», ha assegurat Andreu. Els organitzadors també tenen previst celebrar el ja habitual “Correbars Esgarriat” durant l’estiu i finalment l’acte central de les Ovelles, que és el sopar a mitjans de novembre.

ÀUDIO: Andreu diu que la calçotada no cal que es repeteixi cada any

25 anys d’Ovelles Esgarriades

Des de fa 25 anys s’organitza un sopar de colles molt particular a l’Espluga de Francolí, en la darrera edició hi van participar gairebé 400 persones de diferents edats i generacions. De les colles se’n diu ramats i cada un té el seu representant que és el pastor, tot plegats són un ramat d’ovelles esgarriades.  És un sopar autogestionat i cada any l’organitza una colla diferent, el nou pastor/a és escollit mitjançant una sèrie de proves que es fan la nit del sopar.