El llibre Més enllà de l’agricultura ecològica es fixa en els valors d’aquest tipus de pagesia a la Conca de Barberà. L’autora és Judit Manuel, una jove que ha seguit la recerca després de finalitzar el màster i ara publica aquest text que repassa les motivacions i les implicacions dels pagesos de la comarca a l’hora d’apostar per l’agricultura ecològica.

L’obra va guanyar la II Beca Maria Font de Carulla convocada pel Museu de la Vida Rural i la Fundació Carulla i aquest dissabte a les cinc de la tarda es presentarà a la sala Maria Font del mateix museu. El llibre ha estat editat per Cossetània Edicions.

Judit Manuel ha estiuejat durant la seva infància a la Conca i per això va decidir estudiar aquest territori. A més, ja havia analitzat la ramaderia a Holanda. L’autora ha explicat a l’EFMR que hi ha dos tipus d’agricultura ecològica: «la més industrial i la més sostenible». Ella s’ha fixat en la segona perquè creu que el terme d’agricultura ecològica «crea confusió».

ÀUDIO: Judit Manuel explica la hipòtesi amb la qual va iniciar l’estudi

Manuel ha subratllat que quan l’agricultura «es vincula amb la terra, va molt més enllà de les certificacions». «Hi ha gent que tindrà la certificació ecològica perquè no utilitza determinats productes i al mateix temps afegeix altres valors al seu producte com la venda de proximitat», ha afegit.

ÀUDIO: L’autora resumeix les conclusions de l’estudi