El municipi de Blancafort serà l’escenari de la jornada sobre l’arrelament dels joves als municipis petits, menors de 500 habitants, és a dir, micropobles. La jornada tècnica donarà veu a 26 joves del Camp de Tarragona que explicaran la seva experiència en diferents àmbits.

El dia comptarà amb diverses ponències i taules rodones. Començarà a les nou del matí i s’allargarà fins passades les quatre de la tarda, quan s’exposaran les conclusions. Amb aquesta jornada, es vol identificar i prioritzar “estratègies i polítiques perquè els joves trobin condicions per quedar-se al seu municipi, o bé retornar si és que va decidir marxar”, ha explicat la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat a Tarragona, Carmina Blay, a l’EFMR.

ÀUDIO: Blay explica perquè han organitzat la jornada

La coordinadora ha subratllat que les polítiques per abordar aquesta problemàtica han de ser “transversals” i s’han d’executar des de totes les administracions. Des de la Generalitat ha assegurat que s’estan implementant polítiques d’habitatge, d’infraestructures o de joventut per abordar aquesta qüestió.

ÀUDIO: Blay comenta les polítiques que es desenvolupen

Forès i Vallfogona de Riucorb, sense cap menor de 15 anys

Gairebé la meitat dels municipis  de les cinc comarques del Camp de Tarragona són pobles petits, la majoria dels quals estan concentrats a les comarques de la Conca de Barberà i El Priorat. Entre tots sumen 12.732 habitants, xifra que representa només un 2,47% del total de població del Camp de Tarragona, tot i ocupar més d’un terç de la superfície total de les cinc comarques.

Del total de 54 micropobles, n’hi ha 12 on la població jove (de 15 a 29 anys) no arriba a representar ni el 10% del total d’habitants i en els dos casos més extrems, Forès i Vallfogona de Riucorb, no hi viu cap menor de 15 anys, segons xifres oficials de l’Idescat del 2018.

Consulta el programa de la jornada