Els alumnes de cicle superior de l’escola Salvador Ninot del municipi de Sarral han iniciat aquest dimarts les activitats de la vint-i-quatrena edició del programa educatiu El Bosc i els Incendis, amb la sortida al bosc. Aquest any la sortida es farà a la comarca veïna de l’Alt Camp, concretament a Mas del Plata, terme municipal de Cabra del Camp

Uns 170 alumnes de cicle superior participaran aquest curs  en el programa que duen a terme el Cos d’Agents Rurals de la Conca de Barberà. Les escoles que hi participen són: EEE Tilmar, MD de la Serra i les Muralles de Montblanc,  Martí Poch de l’Espluga de Francolí,  MD del Carme de Sta. Coloma de Queralt, Salvador Ninot de Sarral i les escoles de la ZER Conca de Barberà.

La Conca de Barberà és una comarca amb alt risc d’incendis forestals, ja que comprèn una gran superfície boscosa, Cal destacar les muntanyes de Prades, zona declarada com un “Espai d’interès natural”.

Els objectius del programa són conèixer l’ecosistema del bosc mediterrani, valorar els efectes que produeix un incendi forestal i aprendre les normes que s’han de seguir per a la prevenció d’aquest tipus d’incendis.

Treball de camp i a l’aula

El projecte engloba el treball a l’aula i el treball de camp. Per exemple, a classe els alumnes hauran de treballar què és un ecosistema, els agents geològics o l’acció de l’home en el medi ambient. També comptaran amb una xerrada i el passi d’una peça audiovisual sobre el bosc realitzat pels agents forestals de la comarca.

A fora de l’aula, hi ha programades sortides a un bosc cremat on els nois veuran i valoraran els efectes d’un incendi amb la col·laboració dels agents forestals i amb el suport d’un dossier de treball. També col·locaran caixes de niu, plantaran arbres i alliberaran aus.